суббота, 16 апреля 2011 г.

Арктика перестане замерзати влітку вже з 2019 року


У 2007 році Вєслав Масловський з Військово-Морської аспірантури США і його колеги передбачили, що літня Арктика буде вільна від льоду вже в 2013 році. Витримавши шквал критики, вчені внесли зміни в комп'ютерну модель і отримали «більш точну" дату - 2016-й. Плюс-мінус три роки.

Європа підповзає під Африку


На конференції Європейського союзу наук про Землю Рінус Вортел з Утрехтського університету (Нідерланди) представив дані про те, що Європа повільно йде під Африку, формуючи нову зону субдукції.

Віртуальна прогулянка по дну Байкалу


За допомогою цифрових технологій іркутські вчені мають намір зробити прорив у вивченні найглибшого озера планети.

Клімат впливає на тектоніку плит


Джампьеро Яффалдано з Австралійського національного університету і його колеги з Німеччини і Франції вперше показали зв'язок між кліматичними змінами і рухом літосферних плит.

Про те, що друге впливає на перше шляхом утворення гір і морських западин, давно відомо. Мова про інше.

Японію буде трясти ще років десять


Результати спільного американо-японського дослідження свідчать про те, що землетруси на кордоні літосферних плит будуть продовжуватися.

«Японію буде трясти ще, щонайменше, років десять. Нескінченна серія підземних поштовхів. За даними нового дослідження, підземна активність спостерігатиметься в зоні, розташованої на схід від Токіо », - цитує Inopressa газету La Repubblica.

Єллоустонський вулкан виявився більшим, ніж припускали вчені


Геофізики Університету Юти провели перше великомасштабне картування електричної провідності гігантського підземного завитка гарячої і частково розплавленої скельної породи, яка підживлює знаменитий Єлловстонський супервулкан.

Общее·количество·просмотров·страницы

Оцініть блог